hreklam

3 Haziran 2015 Çarşamba

SKYPE GERCEK ZAMANLI ÇEVİRME PROGRAMI İNDİR NEDİR NASIL KULLANILIR (BİNBİRMAKALE)


Skype , mayıs ayında gerçek zamanlı çevirme programını açıkladığında , çoğu insan bunun ancak bilim kurgu filminde olacağını düşünüyordu . 

Skype bugün , Windows 8.1 veya 10 teknik önizlemede kullanılabilen Translator’ın konuşma olarak "İngilizce ,İspanyolca ,İtalyanca ve 
Mandarin " dilinde çeviri hizmeti ve anlık metin mesajı içinse yaklaşık 50 dilde mesaj yazabilme hizmeti verdiğini açıkladı . 

Yaptıkları açıklamada "Skype’ın amacı tüm dünyadan insanları bir araya getirmek ve , arkadaşlarıyla veya aileleriyle iletişim kurmak için dil engelini kaldırdıklarını " söylediler .

Nasıl Çalışır

Çalışma Mantığı ise oldukça basit ; konuşmayı algılıyor , cümlenin sınırlarını , noktalama işaretlerini ve konuşma durumunu belirliyor örneğin " they , they’re ve their " kelimeleri gibi.. Daha sonra kelimeleri eşleştirip bir dilden başkasına çeviriyor.

Derin nöral ağ Lydia’nın konuşmasını ,  önceden kaydedilmiş milyonlarca cümle örneğinden analiz ediyor ve sesi metne döküyor .

Ahs,ums gibi tutukluklar ve tekrarlar siliniyor ve sese benzeyen kelimeler oluşturulup metin için hazır hale getiriliyor .

Ve çevirme aşamasında kendi ürünlerinde kullandıkları araç olan Microsoft çevirmeni’ni kullanarak bilgiyi hızlıca İspanyolcaya uyguluyor .

Özetlemek gerekirse , veri hazırlanıp sisteme girildikten sonra , öğrenme yazılımı bu konuşmalarda istatistik modeli kuruyor .

Bir cümle söylediğinizde , yazılım, bu modeldeki benzer şeyleri buluyor ve önceden öğrenilen sesten metne dönüşümü çeviriye uyguluyor .

Anlık Mesajlaşma

Anlık mesajlaşmada dil kullanımı oldukça kolay . Bir kişi seçin ve çeviri hizmetini o kişi için açın  , Enter’a bastığınızda orijinal mesajınız sağ taraftaki yerde ve buna takiben çeviri de görünecek .

Sesli çeviri öncelikle İngilizce,İspanyolca,İtalyanca ve Mandarinceyi desteklerken ,Anlık Mesajlaşma hizmeti 50 dilde hizmet verecek ,farklı bir deneyime hazır olun .

Eğer skype modern Windows için kullanılıyorsa , öncelikle silmeniz gerekecek .

Skype’ın mesajı

Skype Translator’ın ön izleme kullanıcısı olarak, teknolojiyi geliştirmemizde bizi yardımcı olabilir ve dünya genelindeki dil engellerini aşma hedefimize bizi bir adım daha yaklaştırabilirsiniz.

Çok kısa konuşmalar bile Skype Translator’ın öğrenip büyümesine yardım eder ve iletişiminizi enginleştirirken çalışmamıza büyük katkıda bulunur.

DOWNLOAD

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder